Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Békéscsaba / Blog / Sajtóközlemény / Csabai Kolbászfesztivál 2011 - Ha október, akkor Csabai Kolbászfesztivál

Csabai Kolbászfesztivál 2011 - Ha október, akkor Csabai Kolbászfesztivál Békéscsaba

5600 Békéscsaba, Gyulai út 44

Csabai Kolbászfesztivál 2011 - Ha október, akkor Csabai Kolbászfesztivál információk

Évről-évre piros betűvel virít naptárunkban október, hiszen az ország egyik leginkább várt gasztrófesztiválja, a Csabai Kolbászfesztivál, e hónapban landol és kényezteti gyomrunk, enyhíti fesztiválhiányunk. Íme a hivatalos idei részletek!

Ha október, akkor Csabai Kolbászfesztivál

Békéscsaba, 2011. szeptember 29. -Hamarosan megnyitja kapuit a XV. Csabai Kolbászfesztivál. Az alapítás éve, 1997 óta a rendezvény hazánk és Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb, jelentős turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális fesztiváljává nőtte ki magát. 2011. október 28-31. között a számos egyéb program mellett kolbászkészítő verseny közel 500 gyúró csapat részvételével, egyetemista gyúrás, szárazkolbász-verseny, disznótoros ételkészítés és kóstolás várja a látogatókat Békéscsabán, a Városi Sportcsarnok területén. Fellép többek között a Balkan Fanatik, Boban Markovic, a Csík Zenekar, ifj. Sánta Ferenc és népi zenekara, a Magna Cum Laude és a Parno Graszt.
 
A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel védett élelmiszer. Hazai és külföldi népszerűsítésében fontos szerepet játszik a Csabai Kolbászfesztivál. Szinte nincs az országban olyan ember, aki ne ismerné a rendezvényt, ő maga vagy rokona, ismerőse ne járt volna már a fesztiválon. A közel százezer látogató nemcsak Békés megyéből, hanem hazánk minden területéről érkezik. Az esemény több ezer külföldi látogatóval is büszkélkedhet. Aki pedig egyszer eljött, az újra és újra részt vesz a fesztiválon, melyet különleges hangulata egyedivé és felejthetetlenné tesz.
 
A fesztivál egyik fő programja a rengeteg érdeklődőt vonzó, október 29-én 10.00 órakor kezdődő kolbászkészítő verseny. A tavalyi évhez hasonlóan idén is közel 500 csapat vesz részt a megmérettetésen, melyen hamarosan az utolsó szabad helyek is betelnek. A fesztivál történetében először egyetemista gyúrásra is lehet jelentkezni, melyre október 30-án 10.00 órától kerül sor. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a csabai kolbász és a fesztivál elkötelezett rajongóivá tegye a következő generációt is.
 
A koncertek és a kolbászkészítő verseny mellett disznóvágás-bemutatók, szárazkolbász-verseny, disznótoros ételek, bográcsos töltött káposzta és kolbászos tarhonyás ételkészítési versenyek, népzenei és néptánc bemutatók szórakoztatják majd az érdeklődőket. Külön megmérettetést szerveznek az elmúlt 15 év bajnokainak, győztes csapatainak, és megemlékeznek Krajcsó Pál hentesmesterről, aki 2000-ben elsőként kapta meg a fesztivál Életműdíját.
 
A rendezvényen a garantáltan jó hangulat mellett finom ételek és italok is várják a látogatókat. Tizenkét vendéglő kínálja hagyományos, ízes csabai portékáját, amit jól kiegészít a 30 kiváló magyar pincészetből származó bor és a tájra jellemző szilvapálinka. Ebben az évben a kondorosi disznótoros ízeket is megkóstolhatják.
 
A fesztivál része a nagyszabású élelmiszeripari és turisztikai kiállítás, ahol mindenki beszerezheti a különleges házi és kisüzemi készítésű, igazi hungarikumnak számító füstölt csabai vastagkolbászt. A gyerekek és felnőttek, vidékiek és városiak, hazaiak és külföldiek, enni-inni-mulatni szerető vendégek közül mindenki talál kedvére való programot.
 
Aki a fesztiváli hangulatban elfáradt, pihenhet az Árpád Fürdőben, sétálhat az Élővíz-csatorna mentén, megnézheti a város templomait, a Szlovák Tájházat vagy a világ legnagyobb Munkácsy-gyűjteményét a Munkácsy Mihály Múzeumban és a Munkácsy Emlékházban. Lovagolhat a városkörnyéki tanyákon és kirándulhat Kondorosra, Gyulára, Szarvasra, vagy a szabadkígyósi Wenckheim kastélyhoz.
 

A Csabai Kolbászfesztivál 2011-es programjai >>>

 
A Sajtóanyagért köszönet a PREMIUM RELATIONS csapatának!

 Fizetett hirdetés

Még több Blog Békéscsabán

400 ezer forint gyűlt össze egy 19 éves cukorbeteg fiú javára

400 ezer forint gyűlt össze az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Csabai Kolbászfesztivál jóték...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 29

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 29

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

TérképSzállás a közelben

1 Munkácsy Hotel Békéscsaba

A négycsillagos Munkácsy Hotel Békéscsaba szívében, a Széchenyi liget mellett találhat

2 Gréta Vendégház Békéscsaba

Kedves Érdeklődő! Szeretettel invitáljuk Gréta Vendégházunkba. Szálláshelyünk a ...

3 Pásztor Apartman Békéscsaba

Bekescsaba varoskozpontjahoz kb 800 meterre a Lencsesi lakotelepen, kellemes zoldovetezben, 3 s...

MegosztomBlog kereső Békéscsaba

    

Partnereink
Facebook