Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Békéscsaba / Blog / Sajtóközlemény / 400 ezer forint gyűlt össze egy 19 éves cukorbeteg fiú javára

400 ezer forint gyűlt össze egy 19 éves cukorbeteg fiú javára

400 ezer forint gyűlt össze egy 19 éves cukorbeteg fiú javára információk


Kolbászárverés: 400 ezer forint egy csabai cukros fiúnak
Pataki Zita és Rákóczi Feri az “egycseppes” jótékonysági akción
 
 
400 ezer forint gyűlt össze az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Csabai Kolbászfesztivál jótékonysági kolbászárverésén egy 19 éves cukorbeteg fiú javára. A fesztiválon az alapítvány egészségügyi szűrést is tartott.
 
Több mint 400 ezer forint gyűlt össze az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Csabai Kolbászfesztivál közös jótékonysági árverésén. A szárazkolbászokból álló, öt méteres kerítés licitjét a népszerű rádiós, Rákóczi Feri vezényelte le, a befolyt összeget pedig Pataki Zita, az RTL Klub időjárás-jelentője adta át Almási Máténak, aki 6 éves kora óta cukorbeteg. A 19 éves békéscsabai fiú egy Dr. Hu vérnyomásmérőt is átvehetett, melyet a Teva Magyarország ajánlott fel a számára.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány emellett egész nap várta a fesztiválozókat vércukor -, vérnyomás- és koleszterinméréssel a Csabai Kolbászfesztiválon. A vércukormérést a Dcont Trend gyártója, a 77 Elektronika Kft., a vérnyomásmérést a Dr. Hu vérnyomásmérőket forgalmazó Teva Magyarország Zrt., a koleszterinmérést pedig az Accutrend forgalmazója, a Roche Magyarország támogatja.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, 2012-ben először, júniustól novemberig az ország legnagyobb fesztiváljait látogatta végig, hogy több ezer ember vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét mérje meg. Az „egycseppes” sátrakkal útba ejtette a Szigettől a Víz, Zene, Virág Fesztiválon át a VOLT-ig az ország számos nagy rendezvényét, és ingyenes egészségügyi szűrést, valamint szakmai tanácsadást kínált. A szűrés lehetőséget ad az egészségi állapot ellenőrzésére, a különböző betegségek esélyének, illetve az azokkal járó kockázatoknak a felmérésére. A szűrési eredmény nem diagnózis, de akinek eltérnek az értékei a kívánatostól, azt orvoshoz itányítják az alapítvány szakemberei.

Az alapítvány célja, hogy a fesztiválok közönségét, a fiatalokat szólítsa meg, és akkor kínáljon lehetőséget a szűrésre, amikor minden az élet élvezetéről szól. Az Egyszer Élünk Körút utolsó állomása a Sanoma Egészség Nap Budapesten, november 11-én.
 

 
Sajtóanyagért köszönet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány csapatának!Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Csabai Kolbászfesztivál

A Csabai Kolbászfesztivál 2015 - Október 22. és 25. között!

Még több Blog Békéscsabán

Csabai Kolbászfesztivál 2011 - Ha október, akkor Csabai Kolbászfesztivál

Évről-évre piros betűvel virít naptárunkban október, hiszen az ország egyik leginkább várt gasz...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 29

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 29

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Békéscsaba

    

Partnereink
Facebook